Knal die biceps uit je t-shirt!

biceps training

08 Jun Knal die biceps uit je t-shirt!

Laat deze zomer de mouwen van je T-shirt maar scheuren met deze keiharde aanpak van je biceps!

 

Is het genetisch bepaald hoe jouw biceps zich ontwikkelen? Deels wel, maar je hebt er zeker invloed op! Bij iedereen is het genetisch bepaald hoe een bepaalde spier zich ontwikkeld en reageert op training, dat geldt dus ook voor de biceps. Bij sommigen onder ons is de bicep van nature korter en dikker. Hierdoor ogen de biceps sneller voller en rond, bij anderen is de bicep langer en heeft deze een uitgerekte vorm.

De bicep, officieel de musculus biceps brachii genoemd, is een bovenarm spier en heeft een agonistische werking, het zorgt ervoor dat een bepaald gewricht kan buigen. In dit geval is het je onderarm dat je kan bewegen.

Om te zorgen dat je biceps zich optimaal kan ontwikkelen moet je zorgen dat de oefeningen die je kiest horen bij het doel dat je voor ogen hebt met de juiste aantal sets en reps. Wil je meer massa of juist meer definitie? Hieronder een aantal oefeningen die zeker bijdragen aan de ontwikkeling van jouw guns!

Voor meer massa en een optimale ontwikkeling voor exta spiermassa van jouw biceps kies je voor deze oefeningen:

The old fashion barbell curl, hiermee creƫer je naast kracht en massa ook definitie voor je biceps. Dit is een must voor iedereen die serieus wil werken aan zijn guns!

OF

Dumbbell curl, door juist iedere arm afzonderlijk te trainen, compenseer je minder zoals bij de Barbell curl.

Aantal sets : 3
Aantal reps : 6-10

Preacher spider curl, zoals de naam van de oefening al zegt heb je hiervoor het “preacher” bankje nodig. Alleen nu ga je met je lichaam op het schuine gedeelde liggen en je armen loodrecht naar beneden. Je steunt met je ellebogen op het vlakke gedeelde van het kussen. Bij iedere contractie houdt je de spanning op je biceps en laat je geleidelijk de barbell zakken. je kan het beste hiervoor de EZ-stang gebruiken.

Aantal sets : 4
Aantal reps : 10

Als afronding en om je biceps helemaal vol te pompen gaan we als laatste oefening “standing concentration curls” doen. Doordat je nu meer herhalingen gaat doen zal er meer bloed in je bicep stromen en kan je deze helemaal “volpompen”.

Aantal sets : 2
Aantal reps : 12-20

Deze biceps workout zal je ongeveer 6 tot 8 weken 2 keer in de week moeten doen. Zorg ervoor dat er minimaal 48 uur rust tussen zit!

Gebruik de trainingsapp van The BASE Group om al je trainingen vast te leggen! Download deze in de Playstore of Iphone app store!

Geen reactie's

Geef een reactie